Hur man planerar kampanj för sociala medier i 13 steg: Låt oss komma igång!

Sociala medieplattformar skapar en utmärkt möjlighet för ditt företag att bygga en publik, tjäna lojala kunder och nå nuvarande kundkrets – men du kommer bara att kunna göra det med framgångsrik planering av sociala medier-kampanjer.

Precis som din senaste stora semester går det mycket förberedelser till en framgångsrik social mediakampanj. Mellan annonser i sociala medier , målgruppsinriktning och innehållsskapande är planering av en kampanj i sociala medier avgörande för din framgång på plattformar som Facebook , Twitter eller Instagram .

Om du är redo att dra igång din kampanjplan för sociala medier kan WebFX hjälpa dig. Fortsätt läsa för att lära dig mer om planering av sociala medier, optimering av din sociala kampanj eller kontakta oss idag för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa ditt företag att utvecklas på sociala medier .

Planera en social mediekampanj: Din planeringsmall för sociala medier
Så du har bestämt dig för att lära dig hur man gör marknadsföring på sociala medier – så vad är nästa?

Om du vill skapa en kampanj i sociala medier som driver otroliga resultat är planeringen lika viktig som strategin. Nedan har vi skapat en kampanjplaneringsmall för sociala medier som hjälper dig att bygga grunden för din sociala kampanj.

Upprätta mål för sociala medier

När det gäller planering av sociala medier-kampanjer Uppdaterad 2024 Mobiltelefonnummer Lead är det första steget att fastställa ditt företags sociala mediemål. De mål du bestämmer dig för i början kommer att fungera som ett ledstjärna genom hela din kampanj och påverka de strategier du använder för att uppnå dem.

Några populära mål för sociala medier inkluderar:

Förbättra varumärkesmedvetenheten
Öka webbplatstrafiken
Generera nya leads
Bygg en onlinegemenskap
Förbättra kundservice online
Analysera din nuvarande kampanj

Det andra steget i din planeringsmall för sociala medier är att analysera din nuvarande kampanj.

Du bör ställa dig själv frågor som:

Har jag ett inläggsschema för mitt sociala innehåll? Du borde!
Gör jag inlägg ofta på mina sociala plattformar? Du borde!
Har jag en uppdaterad profil på varje plattform? Du borde!
Lämnar jag meddelanden olästa i min inkorg för direktmeddelanden? Du borde inte!
Visar jag annonser på mina sociala plattformar? Du borde överväga det!
Om du vill lära dig mer om detaljerna i en framgångsrik social kampanj kan du kolla in våra sociala medier eller ringa oss på ör att chatta!

 Analysera dina konkurrenter

För att lyckas med kampanjplanering på sociala medier bör du analysera dina konkurrenter eftersom de kommer att spela en stor roll i din kampanjplan för sociala medier. Men vad har analysen av dina konkurrenter att göra med din planeringsmall för sociala medier?

Dina konkurrenter delar samma målgrupp som du och erbjuder liknande produkter och tjänster – det är därför de är din konkurrent. Som sagt, du kan lära dig mycket av deras sociala mediekonton.

Analysera dina konkurrenter genom att vara uppmärksam på:

Vilken typ av innehåll de lägger upp
Hur de interagerar med användare
Hur ofta de postar
Vilka plattformar de använder
Svaren på dessa frågor kan informera din strategi genom att ge dig en uppfattning om hur din målgrupp reagerar på sociala medier – vilken typ av innehåll de gillar, vilka plattformar de besöker och vad de förväntar sig att se från företag som ditt.

Tänk på att du aldrig direkt ska kopiera en konkurrents innehåll i sociala medier, utan du kan använda dem för att inspirera till din egen strategi.

Granska ditt nuvarande innehåll
Du bör också ta tid när du planerar din sociala mediekampanj för att granska ditt nuvarande innehåll .

Ta en titt på saker som:

Vilken typ av innehåll du lägger upp och hur dina följare svarar. Om du inte får något engagemang i dina sociala inlägg är det förmodligen dags att ändra din innehållsstrategi.
Kvaliteten på innehållet du lägger upp. Tar du några minuter på dig att skriva en text och lägga upp den bara för att posta? Se till att du har en strategi bakom innehållet du lägger upp för att få bästa möjliga resultat.
Hur ofta du lägger upp innehåll. Baserat på hur ofta konkurrenter publicerar och feedback från följare, avgör om du postar tillräckligt ofta för maximala resultat.
Om du ställer dig själv dessa frågor kan du göra ändringar i din kampanj för att göra den mer framgångsrik än någonsin.

utvald bild
WebFX är en partner för att driva resultat
Hör från HydroWorx, som såg en131 %öka i organiska former genom att samarbeta med WebFX

Bestäm innehållsformaten du vill fokusera på

Nästa i planeringen av din sociala mediakampanj vill du bestämma vilka typer av innehållsformat du vill koncentrera dig på framåt. Du bör använda dina mål för att påverka detta beslut.

Kolla in tabellen nedan för att se vilka typer av innehåll du bör lägga upp baserat på specifika mål.

Goal
Content Format
Increasing website traffic
Links to website
Increasing brand awareness
Photos, videos, and graphics about your company culture and brand
Increasing revenue and sales
Social media ads
Becoming an industry leader
Informational content about industry topics
Increasing customer interaction
Interactive content like polls and surveys
Även med specifika mål i åtanke bör du fortfarande övervaka ditt innehåll för att se vad som presterar bäst.

Även om ditt mål kan vara att öka webbplatstrafiken, kanske du inser att din publik inte svarar bra på webbplatslänkar. Om så är fallet, ändra formatet för att uppmuntra användare att klicka! Det finns sannolikt en lösning för att säkerställa att du når dina mål samtidigt som du lägger upp innehåll som din publik vill se.

Konstruera en målpersona
Dessutom, i din kampanjplan för sociala medier, vill du skapa en målpersona. En målpersona är en fiktiv varelse som representerar din målgrupp. När du skapar en så kan du ha din målgrupp i åtanke när du utvecklar och lägger upp innehåll.

Låt oss till exempel säga att du arbetar med programvara för personalhantering . Om de flesta av dina kunder är olje- och gasbolag kan du skapa en målpersona som representerar dessa företag. När du planerar innehåll för dina sidor, tänk på denna persona och det innehåll som skulle vara användbart för dem.

Undersök trender och ämnen i branschen

Uppdaterad 2024 Mobiltelefonnummer Lead

För att tilltala din målpersona, undersök branschtrender 如何避免成为一个单一思想的博主 och ämnen för att se vad din målgrupp vill läsa. Är de intresserade av att lära sig om relaterade produkter, titta på instruktionsvideor eller läsa om din branschs historia?

Att ägna stor uppmärksamhet åt trendämnen hjälper dig att odla innehåll som tilltalar din målgrupp.

Skapa en innehållsplan, skriv och schemalägg
Efter att ha bestämt vilken typ av innehåll som hjälper dig att nå dina mål, konstruera en målpersona och undersöka branschtrender, är nästa punkt på denna planeringsmall för sociala medier att konstruera en innehållsplan.

Vid det här laget borde du veta vilken typ av innehåll du behöver för din sociala mediekampanj, så det är dags att börja producera! Oavsett om du skapar ditt innehåll internt eller behöver en marknadsföringsbyrå för sociala medier som WebFX, måste du göra en plan för detta innehåll.

Det är där en innehållskalender för sociala medier kommer in. När du har lagt upp ditt innehåll vill du överväga hur ofta du behöver göra inlägg baserat på trender för följare. Börja sedan schemalägga dina inlägg på sociala medier.

Du kan använda ett schemaläggningsverktyg för sociala medier för att hjälpa dig. Det här steget säkerställer inte bara att du publicerar konsekvent, utan det tar också bort gissningarna om när du ska göra ett inlägg varje vecka.

Optimera dina sociala profiler
Om du vill att din sociala mediekampanj ska bära frukt, vill du optimera dina sociala profiler .

Även om varje plattform fungerar lite olika, bör du överväga samma saker för var och en:

Ge en profilbild av hög kvalitet. Som företag bör du överväga att göra din profilbild till din logotyp för att förbättra varumärkesmedvetenheten.
Tillhandahåll ett omslagsfoto av hög kvalitet (i tillämpliga fall). Vissa sociala medieplattformar tillhandahåller ett omslagsfoto, och om ditt gör det, vill du välja en som talar till ditt företag.
Ange korrekt kontaktinformation (i tillämpliga fall). Om den sociala plattformen ber om kontaktinformation, som ett telefonnummer, e-postadress eller fysisk adress – se till att den är korrekt och konsekvent på alla plattformar.
Ge “om” information. Ju mer information du kan ge dina besökare, desto bättre. Sträva efter att tillhandahålla ett robust avsnitt om “om” så att användarna kan lära känna dig.
Att ha dessa saker i åtanke när du optimerar din sociala profil hjälper din publik att se den bästa versionen av ditt företag.

Överväg att visa annonser i sociala medier

Annonser i sociala medier låter dig annonsera bqb 目录  för din målgrupp i deras sociala medier.

Även om inte alla sociala plattformar erbjuder reklamalternativ, gör följande:

Varje plattform är olika och erbjuder sina egna annonser som visas på olika platser inom plattformen. De flesta körs dock på en betala-per-klick-modell , vilket innebär att du bara betalar för en annons när en användare klickar på den.

Annonser är ett bra sätt att få användare att besöka din webbplats – och ännu viktigare – ett bra sätt att sälja fler av dina produkter. Detta är särskilt sant eftersom 50 % av Gen Z och 42 % av millennials tror att sociala medier är den mest relevanta annonskanalen.

Glöm inte att engagera dig i din publik
Att engagera sig med din publik är en av de mest kritiska delarna av en kampanjplan för sociala medier eftersom det bygger upp ditt varumärkes community online. Inte bara det utan att engagera sig med din publik kommer att visa dem att du bryr dig och att du vill vara en del av konversationen.

Du bör engagera dig både i kommentarerna till dina inlägg och i dina direktmeddelanden.

Analysera ditt innehåll efter den första månaden
Att analysera ditt innehåll är en av de största delarna av kampanjplaneringen för sociala medier eftersom det hjälper dig att planera för de kommande månaderna. Utan analys är dina sociala kampanjer en återvändsgränd. Att titta på nyckeltal hjälper dig att förstå vilka strategier som fungerar och vilka du kan utelämna nästa gång.

Till exempel bör du vara uppmärksam på saker som:

Engagemangsgrad (titta på gilla-markeringar, delningar, kommentarer etc.)

De flesta sociala medieplattformar har analytiska plattformar inbakade, som Facebook Insights.

Justera din kampanj baserat på den första rapporten
Efter att ha analyserat din tidigare kampanj vill du justera dina ansträngningar baserat på resultaten. Du kanske till exempel inser att dina annonser inte fick många klick, vilket skulle leda till att du ändrade annonstexten eller bilden.

Du kanske också inser att dina inlägg inte får mycket engagemang, vilket kan leda till att du testar nya bildtexter. Om du är missnöjd med dina sociala mediers prestanda, är WebFX alltid här för att hjälpa. Ring oss bara på 888-601-5359 !

74 %av människor använder sociala medier när de fattar ett köpbeslut.
Gör deras beslut enkelt med en fantastisk närvaro på sociala medier. Se hur ditt varumärke kan höjas genom att begära ett förpliktande förslag redan idag.

Planering av kampanjer på sociala medier fick dig att hamna i hjulspår? WebFX kan hjälpa.
Om du är överväldigad av att planera din sociala mediekampanj , är WebFX här för dig! Besök närmaste WebFX-hub nära dig:

Fort Myers sociala mediebyrå
Baltimores sociala mediebyrå
Atlanta byrå för sociala medier
och ytterligare 30 platser
Vi har varit i marknadsföringsbranschen i mer än två decennier, och våra 500+ interna marknadsförare är experter på sitt hantverk. Vi kan hjälpa till att markera varje ruta på din planeringsmall för kampanj för sociala medier och se till att du får de resultat du letar efter med marknadsföringstjänster för sociala medier .

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用 * 标注