Vad är Lead Generation-kampanjer? Och hur man startar en Lead Gen-kampanj i 5 steg

Två onlineanvändare stöter på samma betalda annons i Google. Den första användaren, Allison, har aldrig hört talas om verksamheten och lämnar snabbt annonsen. Den andra användaren – Keaton – gör en paus.

Han har besökt företagets webbplats tidigare, och han behöver den produkten… så han klickar. Vad gjorde annonsen effektiv för Keaton men inte för Allison? Svaret är att Keaton redan var en ledning . Leads är personer som uttrycker intresse för ditt företag – och att generera dem är en viktig del av alla marknadsföringsplaner. Men vad är leadsgenereringskampanjer, och hur lanserar man en framgångsrik leadgenerationskampanj?

Vi kommer att svara på båda dessa frågor nedan. Läs vidare för att lära dig mer och prenumerera sedan på Revenue Weekly för fler digitala marknadsföringstips från byrån med över 1 100 kundrekommendationer !

Vad är leadsgenereringskampanjer?

Kort sagt är leadgenereringskampanjer Telefonnummerbibliotek marknadsföringsinsatser som syftar till att förvandla människor till leads – det vill säga personer som är intresserade av dina produkter eller tjänster.

Leadgenereringskampanjer förklaras
Har du någonsin sett ett TV-program eller en film där en detektiv eller FBI-agent säger: “Vi har en ledning?” De indikerar att de har något att arbeta med när de startar sin utredning. En lead kanske bara är en enda ledtråd, men det kan leda till att de avslutar ärendet.

Inom marknadsföring har leads en liknande betydelse.

Precis som FBI-leads kan resultera i att brott uppklaras, kan marknadsföringsleads resultera i konverteringar för ditt företag. En marknadsföringslead är någon som uttrycker intresse för dina produkter eller tjänster. Så varför är de så viktiga att ha?

Svaret är att utan potentiella kunder kommer du att ha svårt att driva konverteringar.

Tänk på det. Vilken typ av annons är det mest troligt att du klickar på? En annons för ett företag som du aldrig har hört talas om och inte bryr dig om? Eller en annons för företaget vars webbplats du besökte förra veckan på jakt efter en ny kran? Förmodligen det senare.

Du kommer inte att ha mycket

tur med att konvertera någon som inte redan är en lead. Om du vill få någon att köpa av dig måste du först få dem intresserade av vad du erbjuder. Det är tanken bakom leadgenereringskampanjer.

Att generera leads innebär att ta människor som aldrig har hört talas om dig och fånga deras intresse, allt i hopp om att de ska besluta sig för att köpa av dig på vägen.

Hur man startar en kampanj för att generera potentiella kunder
Det är lätt nog att prata om att generera leads, men hur ser det ut i praktiken? Vilka leadsgenereringsstrategier kan ditt företag använda? Nedan kommer vi att täcka fem av de bästa taktikerna för hur man lanserar en leadgenereringskampanj:

Skriv blogginlägg
Om du inte har en företagsblogg på din webbplats kan du överväga att starta en. Blogginlägg är ett fantastiskt sätt att locka människor till din webbplats och förvandla dem till potentiella kunder. Du bör sikta på att skriva om ämnen relaterade till ditt företag och matcha vanliga söktermer på Google.

Börja din kampanj för att generera potentiella kunder genom att brainstorma några saker du kan skriva om som är relevanta för det du säljer. Låt oss till exempel säga att du är i poolbranschen . Du kan skriva om poolunderhåll.

Använd sedan ett verktyg som Google Trends

eller KeywordsFX för att se vilka idéer som genererar hög söktrafik. Från din forskning kan du sammanställa en lista med nyckelord att skriva om.

Skriv ett blogginlägg baserat på var och en och se till att inkludera nyckelordet i rubriken och några gånger i brödtexten. På så sätt kan dina blogginlägg rangordnas i Googles sökresultat där folk hittar dem. När människor dras till din webbplats för att läsa ditt fängslande blogginnehåll, kommer de att utveckla en förtrogenhet med ditt företag och förhoppningsvis ett intresse för det du säljer.

Skapa multimediainnehåll
Blogginlägg är inte den enda typen av innehåll du kan använda i en lead gen-kampanj.

Vissa människor kommer trots allt inte att vara intresserade av att läsa en sida full av text. Övertygande multimedia är dock en annan historia. När du skapar multimediainnehåll för ditt företag har du möjlighet att nå personer som du kanske inte är intresserad av med dina blogginlägg.

Videor , i synnerhet, är ett bra sätt att fånga folks blick.

Du kan publicera videor på YouTube såväl som på din egen webbplats. Annat multimediainnehåll som du kan skapa för leadgenereringskampanjer inkluderar saker som bilder och infografik . Vissa av dina multimedia kan vara mestadels informativa, som dina blogginlägg, medan andra kan vara mer säljande.

Bygg e-postlistor
När du genererar leads lönar det sig att göra det på ett sätt som gör det lättare att konvertera dem senare.

Om du till exempel kan få folk att ge dig ett sätt att kontakta dem när de blir leads, skulle det vara fantastiskt. Tja, gissa vad? Det är precis vad som händer när du gör en e-postlista på din webbplats.

En e-postlista är precis vad det låter som – en lista med e-postadresser som tillhör ditt företags potentiella kunder. Men du får inte dessa e-postmeddelanden genom att stjäla eller köpa dem. Istället bygger du ut din e-postlista genom att få användare att ge dig sina adresser på din webbplats. grundläggande e-post prenumerera ctaDu kan göra detta på olika sätt, vare sig det är en pop-up eller en uppmaning (CTA) i slutet av ett blogginlägg.

Hur som helst, när du ber om användarnas e-postmeddelanden, se till att erbjuda dem något i gengäld, som specialerbjudanden eller ett nyhetsbrev. Många användare registrerar sig frivilligt för dina e-postmeddelanden, förvandlar dem till potentiella kunder och ger dig ett perfekt sätt att driva dem mot att konvertera på vägen.

Starta betalda reklamkampanjer

Telefonnummerbibliotek

Ett annat sätt att få fler potentiella kunder 创意媒体州立理工学院的学费 är att lansera en betald reklamkampanj via Google Ads – som är en pålitlig reklamidé för småföretag . Med betala-per-klick-annonsering (PPC) kan du visa annonser högst upp i relevanta Google-sökresultat som användarna kan hitta. vistaprint ppc annonsInom Google Ads kan du skapa en lista med sökord att rikta dina annonser mot. Sedan kan du lägga bud på dessa sökord . Med ett tillräckligt högt bud och tillräckligt bra kvalitetsresultat (Googles bedömning av din annonskvalitet) kan du få dina annonser att visas i sökresultaten.

Även om PPC är ett bra sätt att driva omvandlingar, är det också användbart för leadgenerationskampanjer. Om en användare ser en annons för dina produkter eller tjänster kanske de inte köper dem omedelbart, men de kan fortfarande behålla den informationen till senare, när de funderar på att köpa.

Marknadsföra genom sociala medier

När du marknadsför till människor måste bqb 目录 du ofta träffa dem där de är.

Så, var finns människor oftast på nätet? I många fall är svaret sociala medier , där den genomsnittliga användaren spenderar 28 % av sin internettid . Genom att lansera ett socialt mediekonto för ditt företag kan du få fler leads i form av följare när du lägger upp engagerande innehåll som multimedia.

Du kan också använda sociala medier för att dela blogginlägg och dra folk till din webbplats via ett nytt medium. Utöver att ha ett socialt mediekonto kan du använda betald reklam i sociala medier för att placera annonser för ditt företag direkt i sociala medieanvändares flöden.

Förbättra din ROI från leadgenereringskampanjer
Behöver du hjälp med att få igång din leadgenereringskampanj? Låt WebFX ge dig en hand!

Med mer än 28 års erfarenhet är vi experterna på att ta in nya leads för företag. Våra leadgenereringstjänster leder till resultat.

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用 * 标注