Hur du utökar din onlineverksamhet med gratis Google-produktlistor

När du driver en webbutik vill du göra allt du kan för att öka synligheten för dina produkter, så att du kan driva mer försäljning. Så du dyker in i bästa praxis för SEO för e-handel , skapar nytt innehåll och nya strategier för att öka dina sökordsrankningar, men konkurrens från betald sökning, shopping och till och med videoannonser verkar pressa dina produkter lägre och lägre på sökmotorernas resultatsidor.

Tänk om vi berättade för dig att det fanns ett sätt att få dina produkter på olika kanaler på Google utan att ändra din strategi?

Vi har sammanställt en guide till Googles Telegramanvändare leder gratis produktannonser . Fortsätt läsa för att lära dig hur du optimerar din e-handelsproduktlinje och ökar dina intäkter!

Översikt över Google Merchant Center

Med Google Merchant Center (GMC) kan du utöka din onlineverksamhet med en enkel integrering av ditt produktflöde online.

Med GMC kan du hantera hur ditt produktlager i butik och online visas på Google, vilket hjälper dig att nå fler kunder och generera mer intäkter för ditt företag.

Programmet är helt gratis att gå med i, med ytterligare möjligheter att länka ditt Google Ads-konto för att köra Shopping- eller Performance Max-kampanjer .

GMC har vuxit och utvecklats under åren – förvandlats från en produktlagerhanteringsplattform till en egen databas med realtidsinsikter och rapportering. Faktum är att GMC nu erbjuder nio program tillgängliga för handlare att använda, inklusive:

Shopping-annonser

Alla deltagande handlare kvalificerar sig för vart och ett av dessa program, men alla produkter kanske inte är tillämpliga.

Till exempel, om din butik enbart verkar online och inte erbjuder lokalt lager, är du välkommen att välja bort program som “Gratis lokala produktannonser” och “annonser för lokala butikslager”.

Vad är gratis Google-produktannonser?
Med gratis produktannonser kan du visa dina produkter utan kostnad på Google. Istället för att betala för att dina produkter ska visas via Google Shopping-annonser låter det här programmet dig visa dina produkter på fler ställen och hjälpa dina kunder att hitta dina produkter enklare – helt gratis!

google gratis produktlista exempel starterbjudanden

På grund av övergången till onlineförsäljning utsåg Google ursprungligen att fliken Google Shopping huvudsakligen skulle bestå av gratisannonser. Nu tar Google in gratisannonser till Googles huvudsida för sökresultat , vilket hjälper kunder att hitta och välja produkter som skapats av säljarna som kommer att betjäna dem bäst.

Sedan den här förändringen implementerades har handlare på Googles shoppingplattform sett betydligt högre engagemang, klick och visningar av sina produktannonser, vilket resulterat i mer intäkter och försäljning för deras verksamhet.

Hur påverkar gratis Google-produktannonser Google Shopping?

Det är viktigt att notera att gratisannonser inte kommer att “överträffa” Shopping-annonser på den första sidan av sökmotorernas resultatsidor. Det är som organiska sökresultat jämfört med betalda sökresultat – du förväntar dig inte att dina organiska sidor ska överträffa en konkurrerande sökannons.

Det finns ett särskilt utrymme för Shopping-annonser högst upp på första sidan med resultat på Google som inte kommer att ersättas av dessa gratis produktannonser på Google.

google shoppingfliken exempel för cowboystövlar

Men där vi kan börja se denna distinktion bor på två ställen: Nedre på sidan ett och på fliken Shopping. För relevanta frågor har Google börjat bygga ut en särskild sektion för populära produkter, där du hittar ett urval av gratis produktlistor.

Även om den typiska användaren inte kommer att göra denna skillnad, bryter den här nya sektionen upp sökresultaten och är ett engagerande, visuellt element tillgängligt för webbplatser som registrerar sig för gratisannonser.

På fliken Shopping hittar du listor uppdelade efter program som är tillgängliga för säljare i Google Merchant Center. Här hittar du Shopping-annonser längst upp, följt av gratisannonser och köp på Google-produkter.

Produkterna delas sedan upp efter kundrecensioner och betyg, följt av kampanjer och erbjudanden relaterade till sökningen. Fliken Shopping gör det enkelt för användare att filtrera produkter efter storlek, färg och pris – det är nästan som att handla på din webbplats innan de ens besöker dem!

Hur man skapar gratis produktannonser på Google

Gratis produktannonser positionerar din butiks produkter på ett sätt som kan öka varumärkets synlighet och försäljning. Du kan gå miste om att få nya kunder genom att välja bort detta program!

Om du vill tjäna fler kunder för ditt företag är det dags att lansera dina kostnadsfria Google-produktannonser. Följ dessa steg för att komma igång:

Nytt Google Merchant Center-konto

Besök Google Merchant Center och välj Kom igång
Ange din företagsinformation
Välj var dina kunder checkar ut (Google, din webbplats, etc.)
Välj dina tredjepartsplattformar och välj dina e-postinställningar
Ladda upp ditt produktflöde genom att välja destinationen för gratisannonser i ditt grundläggande informationssteg
Befintligt Google Merchant Center-konto och produktflöde

Logga in på Google Merchant Center
Hitta fliken Tillväxt i det vänstra sidofältet
Välj Hantera program
Hitta gratis produktannonser och välj Kom igång
Följ steg-för-steg-instruktionerna för att lansera dina gratisannonser!
Hur du spårar och mäter prestandan för dina kostnadsfria Google-produktannonser
Inom Google Merchant Center har du tillgång till resultatrapportering för dina kostnadsfria produktannonser för att se hur mycket engagemang dina produkter skapar. På fliken Översikt kan du hitta en bred översikt över din produktprestanda.

resultatdiagram för gratisannonser

Telegramanvändare leder

Den här fliken visar hur många produkter 流量较高的网站随着时间的推移自然 som är aktiva, som löper ut från ditt flöde, väntar på granskning och om några produkter inte godkänns.

Du kan också se produkternas individuella prestanda. Låt oss säga att du har 10 produkter som du vill utvärdera. Sök efter dessa produkttitlar i rapporten Alla produkter för att få individuella insikter om deras resultat.

Letar du efter mer specifika insikter? Du kan skapa anpassade rapporter direkt i ditt Google Merchant Center-konto!

Under fliken Prestanda kan du välja mellan instrumentpaneler, rapporter och till och med konkurrenskraftig synlighet för att hämta rätt information du behöver. Genom att koppla ditt Google Analytics-konto till Google Merchant Center kan du till och med se omvandlingsspårningsdata för dina betalda och gratis produktannonser!

Börja använda gratis produktannonser idag

Om du vill nå fler människor med dina produkter bqb 目录 är gratis produktannonser från Google ett bra ställe att börja. De är gratis att använda, lätta att mäta och kommer med många fördelar för att stödja din onlineverksamhet och hjälpa dina produkter att växa.

Behöver du hjälp med att lansera och övervaka dina kostnadsfria produktannonser? Vårt team på WebFX kan hjälpa dig!

Vi kommer att vara din partner och hjälpa dig att driva och hantera ditt Google Merchant Center-konto och lansera produktannonser som leder till mer försäljning.

Vi har redan genererat 10 miljarder USD i intäkter och hanterat över 14,9 miljoner onlinetransaktioner för våra kunder, så du kan känna dig säker på att vi kommer att uppnå de resultat du önskar.

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用 * 标注