7 sätt att optimera Google Ads för en bättre ROAS

Om du vill visa betalannonser online är Google Ads det bästa alternativet. Med Google Ads kan du visa betala-per-klick-annonser (PPC) högst upp i Googles sökresultat och i marginalen på tredje parts webbplatser. Utan en korrekt optimerad annonskampanj kommer du inte att se många resultat oavsett vad du gör.

Det är därför det är viktigt att optimera dina Google Ads-kampanjer. Men vilka Google Ads-optimeringar är värda din tid och ger den högsta avkastningen på investeringen (ROI)?

Vi kommer att ta en titt på flera svar på den frågan nedan, så läs vidare för mer information. Överväg sedan att samarbeta med WebFX – byrån med över 1 100 kundrekommendationer – för våra PPC-tjänster .

Ring baraeller kontakta oss online idag för att komma igång!

Ifrågasätter du kvaliteten på din SMB:s PPC-prestanda?

Skaffa dinGRATIS PPC-revisionfrån WhatsApp Lead WebFX idag!

www.din-url.com
Överlämnahögerpil
cta33 bild
7 experter på Google Ads-optimeringar för dina kampanjer
Lär dig hur du får en högre ROI och avkastning på annonsutgifter ( ROAS ) från Google Ads med dessa Google Ads-optimeringar på expertnivå:

1. Rikta in långa sökord
När du startar en PPC-kampanj är en av de första sakerna du gör rikta in dig på specifika sökord . Var dock försiktig med vilka sökord du väljer. Istället för att sikta på korta sökord med ett ord, försök att prioritera långa sökord , som är flera ord långa.

Optimera dina Google Ads-kampanjer med dessa sökord för att dra nytta av dessa fördelar:

Mer specificitet: På grund av att de är längre termer har långa sökord mer specifika betydelser, vilket gör att du kan nå en förfinad målgrupp.
Mindre konkurrens: Longtail-sökords större specificitet innebär att färre företag tenderar att rikta in sig på dem, vilket ger dig färre konkurrenter om dem och fler chanser att rankas högt för dessa termer.
När du riktar in dig på long-tail-sökord har du större tur att nå kvalificerade leads i din målgrupp och leda dem till din webbplats.

2. Optimera dina målsidor så att de matchar din annonstext
En annan viktig del av din Google Ads-strategi är dina målsidor .

Var och en av dina PPC-annonser bör leda användare till en specifik målsida där de har chansen att konvertera. Dessa målsidor är kritiska, eftersom en dåligt optimerad en bara kommer att få användare att trycka på “tillbaka”-knappen.

För att använda denna Google Ads-optimering är det bästa du kan göra att få dem att matcha din annonstext. Om din annonstext annonserar om dina reparationsverktyg för hem, gör inte målsidan om din professionella byggutrustning.

Se till att de två är synkroniserade med varandra

Om de inte är synkroniserade kommer folk snabbt att märka det och klicka bort, vilket gör dina annonser helt ineffektiva.

För att undvika det måste du skapa en unik målsida för varje annons du kör.

3. Lista negativa sökord
Vi har redan nämnt hur du kan optimera din vanliga sökordsinriktning, men det finns ytterligare typer av sökord som du vill använda i Google Ads: Negativa sökord .

Negativa sökord är termer som du inte vill att dina annonser ska visas för i sökresultat.

Tänk på det här scenariot: Du försöker sälja några flyttbilar i Houston, så du riktar in dig på sökordet “lastbilar till salu i Houston”. Google inriktar sig sedan på olika varianter av det sökordet, inklusive sökningar efter “flakbilar i Houston”.

Eftersom du inte säljer lastbilar med flak är den sökningen inte relevant för dig. Det bästa tillvägagångssättet vid det tillfället är att lista “flatbädd” som ett negativt sökord i Google Ads så att du inte slösar bort dina annonsresurser.

Att göra det är ett fantastiskt sätt att optimera Google Ads för ditt företag!

4. Använd annonstillägg
Har du någonsin gjort en Google-sökning, tittat på PPC-annonserna högst upp på sidan och märkt att vissa av dem verkar ha mer information än andra?

Många PPC-annonser innehåller bara en titel och en beskrivning, men andra listar ytterligare webbplatslänkar eller kontaktinformation nedan.

global takläggning ppc annons

Dessa ytterligare element kallas annonstillägg , och de kan vara en stor fördel för dina annonser.

Några vanliga typer av annonstillägg inkluderar:

Fördelen med denna Google Ads-optimering är att webbplatslänkar kan fånga en användares blick och locka deras intresse för annonsen.

Du kan till exempel ha en annons för dina allmänna skadedjursbekämpningstjänster med en webbplatslänk “Fumigation” som leder till fler klick än huvudlänken för annonsen.

kapa anpassade målgrupper

När det kommer till PPC är det allt att nå rätt målgrupp.

Det är därför du riktar in dig på specifika sökord – om du annonserar för fel personer kommer du inte att få dina önskade resultat. Lyckligtvis är sökord inte det enda inriktningsalternativet du har.

Du kan också rikta in dina annonser för att nå specifika grupper av människor online, och anpassade målgrupper erbjuder en av de bästa metoderna för att göra det, och det är därför vi älskar denna Google Ads-optimering.

Med anpassade målgrupper kan du lista specifika demografier som du vill rikta in dig på. Några egenskaper du kan rikta in dig på inkluderar:

Åldras
Kön
Ockupation
Plats
Och mer!
Genom att välja de funktioner som bäst matchar din målgrupp kan du säkerställa att dina annonser endast visas för exakt de personer du försöker nå.

Den typen av målgruppsslipning är ett utmärkt sätt att optimera dina Google Ads-kampanjer.

Sele RLSA
Anpassade målgrupper är ett utmärkt sätt att nå din målgrupp, men det är inte det enda alternativet.

Du kan också använda

WhatsApp Lead

remarketinglistor för sökannonser (RLSA) , en Google 压缩空气的生产和使用 Ads-funktion som låter dig rikta in dig på personer som tidigare har besökt vissa sidor på din webbplats.

Fördelen med RLSA är att tidigare webbplatsbesökare redan har visat ett tydligt intresse för ditt företag, så det är mer sannolikt att de reagerar positivt på dina annonser.

För att ställa in RLSA kan du låta Google Ads spåra trafik till specifika sidor på din webbplats och rikta dina annonser mot användare som besöker dessa sidor.

påra värdefulla analyser
Din Google Ads-optimering är inte över så snart du lanserar dina annonser.

Tvärtom, det har bara börjat! När dina annonser har lagts upp kan du börja övervaka nyckelstatistik för att se hur de presterar, och då kan du optimera dina annonser för att ge bättre resultat.

Mätvärden som klickfrekvens (CTR) och omvandlingsfrekvens är utmärkta för att hjälpa dig se hur framgångsrika var och en av dina annonser är. Vissa kommer att klara sig mycket bra, medan andra kommer att kämpa för att få klick. När du ser lågpresterande annonser kan du pausa eller optimera om dem.

När du fortsätter att förbättra dina

annonsresultat kommer din Google Ads-strategi bqb 目录 så småningom att växa för att ge fantastiska resultat för dina kampanjer!

Vi främjar och bildar långsiktiga partnerskap så att ditt företag får långsiktiga resultat .
över 90 %
av WebFX-kunder fortsätter att samarbeta med oss ​​under år 2 av deras kampanj.
Hör av våra Raving-fans
WebFX kan optimera Google Ads för ditt företag
Är du redo att börja skapa resultat för din betalda annonsering i Google?

WebFX vill gärna ge dig en hand! Med över 28 års erfarenhet kan vi Google Ads-optimering utan och innan, och vi kan inte vänta med att använda den kunskapen i dina kampanjer.

Med våra PPC-tjänster får du hjälp med att implementera vart och ett av Google Ads-tipsen ovan och mer.

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用 * 标注